Detalii eveniment / anunț

EVENIMENTE

duminică, 11 dec. 2022

11 decembrie - Ziua internaţională a munţilor !

11 decembrie - Ziua internaţională a munţilor !

11 decembrie – Ziua internaţională a munţilor !
Ziua internaţională a munţilor, celebrată la 11 decembrie, a fost proclamată în 2003 de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia 57/245 şi urmăreşte să încurajeze comunitatea internaţională de a organiza evenimente la toate nivelurile pentru a sublinia importanţa dezvoltării durabile a zonei montane.
În România, munții acoperă aproape o treime din suprafața țării, aproximativ două milioane de români trăind în prezent în zona montană, în aproximativ 745 de localități. Tot aici găsim circa 1.350 de specii de plante și animale, dintre care 116 sunt endemice – specii care se regăsesc exclusiv într-o regiune și care necesită o atenție specială, având în vedere caracteristicile habitatului lor.
Poiana Brașov este poziționată în vecinătatea Munților Postăvarul, o grupă muntoasă a Carpaților de Curbură, aparținând de lanțul muntos al Carpaților Orientali. Cel mai înalt pisc este vârful cu aceeași denumire, Vârful Postăvarul având 1799 m. Vegetația este una specifică în cea mai mare parte habitatelor montane, fiind alcătuită din păduri de conifere, păduri de foioase, păduri în amestec, tufărișuri de arbuști și ierburi alpine, de pajiște sau de stâncărie.